Actueel - Focke Houtenvloeren

Openingstijden:
Dinsdag – Donderdag – Zaterdag 10.00 t/m 17.00 uur
Overige dagen op afspraak, bel dan 06-14429999

Houten Vloer (voor op vloer verwarming) vanaf  € 64,50 p/m2IMAG0428

Douwes Dekker laminaat vloer vanaf € 15,95 p/m2 (15 jr garantie) nu ook leverbaar in visgraat patroon € 35,00

Nieuwe collectie van Meister. De vinylvloer zonder vinyl Kijk op onze  site van Meister  >>Meister Hightech vloeren

Welkom toekomstige bewoner van project KVL – west Oisterwijk

Sinds enige weken staat er een paneel uit onze collectie “Altimago” bij makelaardij Lelieveld uit Oisterwijk in hun ontvangstruimte als voorbeeld van vele van onze vloeren voor het nieuwbouwproject KVL – west Oisterwijk.
In het westelijk plandeel op het KVL terrein komen in totaal circa 75 nieuwbouwwoningen. Rij- en hoekwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen, in diverse prijsklassen.
Thans in verkoop de eerste 42 stuks van KVL- West. Informeer naar beschikbaarheid bij hun vestiging in Oisterwijk 013-5210222.
Voor meer informatie van onze natuurlijke vloeren bezoek dan onze showroom in de Kerkstraat 86 in Oisterwijk,, u kunt achter onze showroom parkeren, of maak een telefonische afspraak (013-5211001) als u overdag niet kunt.

Bezoek tevens onze website voor veel meer informatie:
www.focke-houtenvloeren.nl

Houten vloer en Warmte en Koude Opslag norm (WKO)

WKO

Warmte-/Koude opslag (WKO) is een milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen. Door het gebruik van een warmtepomp wordt de woning op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. De grondbodem fungeert als energiebron. Warmte-/koude opslag kan prima worden gecombineerd met een houten vloer.

Vloerverwarming door warmte-/koude opslag
Bij de opwekking van duurzame energie benutten we relatieve warmte-/koude uit de bodem door middel van een gesloten bron (verticale bodemwisselaar). Bij een warmtevraag wordt “warmte” middels een vloeistof uit de bron gewonnen en afgegeven aan de warmtepomp. Deze verwarmt de vloeistof op efficiënte wijze tot de gewenste temperatuur, waarna het door de leidingen van de vloerverwarming aan de woning wordt afgegeven. In de zomer wordt de “koude” uit de bodem ontrokken en door de vloerleidingen in de woning gepompt.

Welke houten vloer is geschikt voor warmte-/koude opslag?
Niet elke houten vloer is geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming en warmte-/koude opslag. Onze collecties Altimago, Mood en de Dageraad kunnen hier echter probleemloos worden toegepast. Deze houten vloeren zijn opgebouwd uit lagen die direct op de ondergrond worden verlijmd. Daardoor wordt het krimpen en uitzetten tot een minimum beperkt.

Massief houten toplaag voor lange levensduur
Deze vloeren hebben een massief houten toplaag van 6 of 4 mm, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. De vloeren kunnen in diverse houtsoorten worden geleverd, uiteraard allemaal met FSC keurmerk. Wij adviseren u graag over het gebruik van houten vloeren in combinatie met vloerverwarming en warmte/koude opslag.

WKO norm = Toekomstvisie = Duurzaamheid = Groene energie!

  • EPC norm = Energie-Prestatie-Coëfficiënt
  • WKO norm = Warmte-Koude-Opslagbronnen
  • Fossiele energie = Bestaande energie, wapen tegen broeikaseffect
  • Aanzienlijke reductie CO2-uitstoot
  • 50 tot 80 % energiebesparend
  • Constante temperaturen
  • Hoogste warmtecapaciteit = Lage energiekosten
  • Warmte wordt opgelsagen en in de winter weer gebruikt
  • Koude wordt opgeslagen en in de zomer weer gebruik

Houten vloeren en vloerverwarming:

Niet elke houten vloer is geschikt in een situatie waarbij vloerverwarming als hoofdverwarming fungeert.
Wij bevelen de houten vloeren van Focke Multi-plank aan in combinatie met vloerverwarming.

Vloerverwarming versterkt uitzetten en krimpen houten vloer
Hout is een natuurproduct dat reageert op het klimaat. Een houten vloer kan dus uitzetten of krimpen. Als er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming is dit effect extra sterk.

Focke Multi-plank houten vloer werkt nauwelijks
Dankzij zijn ingenieuze gelaagdheid is een houten vloer van Focke Multi-plank nauwelijks onderhevig aan veranderingen in de omgeving. De opbouw van de vloerlagen bestaat uit een toplaag, een tussenlaag en een tegenfineer.
De onderliggende vloerlagen zijn speciaal voor Focke Multi-plank ontwikkeld en bestaan uit zorgvuldig gekozen edele loof houtsoorten. De vloer blijft zoals hij gelegd is en werkt nauwelijks.
Dat maakt een houten vloer van Focke Multi-plank uiterst geschikt voor situaties waar vloerverwarming als hoofdverwarming fungeert.

Massief houten toplaag
Een houten vloer van Aubrey heeft een massief houten toplaag. Dat betekent kwaliteit en lange levensduur. De vloer kan in diverse houtsoorten worden geleverd. Niet elke toplaag is echter geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

Rendement vloerverwarming
Om voldoende rendement te verkrijgen van uw vloerverwarming dient u de vloerdelen rechtstreeks te verlijmen op de ondervloer. Dit geeft een warmte weerstandswaarde (= Rc waarde) van 0,12 W/m2/K. Met deze waarde kan uw verwarmingsinstallateur exact berekenen of uw systeem daadwerkelijk voldoende capaciteit heeft om uw woning naar behoren te verwarmen.

Een houten vloer in de badkamer:

Een houten vloer in de badkamer, is dat niet vragen om moeilijkheden? De badkamer is tenslotte een ruimte waar men veel in de weer is met water. En water en hout vormen niet bepaald een perfecte combinatie. Toch hoeven liefhebbers van de warme en natuurlijke uitstraling van een houten vloer hun keuze niet te beperken tot natuursteen of tegels.

Houten vloeren voor vochtige ruimtes
De Focke Multi-plank collecties biedt u een ruime keuze aan houten vloeren die uitstekend toepasbaar zijn in een vochtige ruimtes zoals de badkamer. Door de ingenieuze gelaagde opbouw van het product werkt het product nauwelijks. Door de houten vloerdelen direct te verlijmen op de ondervloer wordt de werking van de delen tot een absoluut minimum beperkt.

Onderhoud van houten badkamervloeren
Een houten vloer in de badkamer vergt extra onderhoud. Wij adviseren u de houten vloer direct na installatie te voorzien van een extra olielaag zodat ook tussen de delen een beschermende laag wordt aangebracht. Let op: de olie heeft een tijd van uitharding nodig waarbinnen deze erg kwetsbaar kan zijn voor water. Probeer de belasting met vocht tot een minimum te beperken en behandel de vloer regelmatig met een voedend onderhoudsproduct totdat het hout volledig is verzadigd.

Geen gelakte vloeren in de badkamer
Een gelakte vloer is voor badkamer doeleinden niet aan te raden omdat gelakte houten vloeren erg glad worden als ze nat worden.

Multiplank

Share